24 Jaar geleden 20 januari

24 Jaar geleden was het weer slechter dan vandaag. Het was guur en regenachtig… eigenlijk zou je niet op de fiets naar je werk hebben moeten gaan. Maar jij was sportief en liet je niet door een minder goed weertje inpakken. Zoals elke morgen maakte jij je klaar en ging op pad. Misschien in gedachten over de komende werkdag. Misschien was je al bezig met een nieuwe training voor de volleybal. Misschien floot je wel een deuntje…

Allemaal vragen waar nooit een antwoord meer op gekomen is. Op deze donkere morgen in januari, alweer zoveel jaren geleden, werd je door een auto gegrepen en verdween je lijfelijk uit mijn leven. Maar Hennie, ook na zovele jaren, denk ik nog vaak aan jou. Wat jij mij geleerd hebt. Wat jij mij voorgedaan hebt, want ik was nog maar zo’n piepklein meisje, dat haar grote zus en haar vriendje wel heel vaak lastig viel ;). Ook toen ik groter werd konden wij het goed vinden en één van mijn helderste beelden met jou is, dat we samen gingen joggen in het Bargerveen. Sportkleding aan, een vuilniszak erover en dan nog een jasje. Duim in je hand en gaan!! Jij rende als een haas voor mij uit, maar ik kon je uiteindelijk toch weer inhalen ( Jij wachtte gewoon op mij).

Heerlijk zijn deze herinneringen. Heerlijk is het om jou te hebben gekend.
Daarom hef ik vanavond mijn glas op jouw leven en breng een toast uit op wie jij voor mij bent geweest!

zonder jou

Comment 1

 1. 20 januari 2017

  Karin,
  Mij gaat het precies zo. Ik heb wel niet met hem gejogt maar ook voor mij was Hennie een top zwager waar ik uitsluitend goede herinneringen aan heb en nog regelmatig aan denk.
  Ik kan deze dag ook nooit vergeten want s’avonds er voor belde hij Gradus nog voor zijn verjaardag en ook de woorden die hij zei ‘ik moet nog maar zien of ik dat wordt ‘ vergeet ik nooit meer.
  Als ik de berichtjes die elk jaar over hem schrijft lees ontroerd me dat telkens zeer.
  Dank je voor deze mooie woorden.

  Liefs, marietje

Write a comment