Aftreden

Volgens mij wordt “Aftreden” het woord van dit jaar. In vrij korte tijd hebben Koningin Beatrix en nu ook Paus Benedictus besloten te gaan genieten van hun oude dag. Ik denk dat dit de juiste beslissing is. Onze koningin had nog vele jaren mee gekund, maar ik gun haar rust toe om de tijd in te gaan delen, naar eigen inzicht. Ik vermoed ook, dat ze meer tijd wil besteden aan haar zoon Friso.. welke moeder zou dat niet willen..

Maar de Paus, dat is nog een ander verhaal. De tijden veranderen. De Katholieke kerk heeft z’n status behoorlijk zien wankelen en het ene schandaal na het andere kwam onder het tapijt weggeschoten. Deze paus was al oud toen hij begon.. en is alleen maar meer versleten.. als ook het idee dat onze kerken nog uitdragen. Het geloof gaat langzaam maar zeker z’n eigen weg. Het geloof van de Liefde.. Het geloof dat wij mensen met elkaar verbonden zijn en dat we één zijn. Broeders en zusters van één familie. Natuurlijk zien we nog verschillen, maar komt dat niet omdat we vooral naar de verschillen wijzen?. Misschien zouden we eens naar de overeenkomsten kunnen kijken… misschien ontdekken we dan wel een heel ander verhaal.
Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart, dat de grote zogenaamde machtige posities een duidelijk verval zullen ondergaan, want zo gauw er enige macht aan wordt gehangen, wordt er ook machtsmisbruik gemaakt. Kijk naar de zakenwereld.. de bankwereld..de industriële wereld. Zo gauw er geld ter sprake komt, is er maar één geloof en dat is nog méér macht!

Aftreden.. wie volgt.. en laten wij met z’n allen, de handen in elkaar slaan en kringen vormen van alle rassen en standen, die elkaar steunen en respecteren!!

Comments 4

 1. 26 februari 2013

  Hoi Karin ,

  Ik sluit me helemaal bij jou en Wendy aan . Ik denk er ook zo over , maar dat wist je al .

  Liefs Marietje

 2. 20 februari 2013

  Lieve Karin
  Bij het aftreden van ons koningin had ik dezelfde gedachten als jij, dat zij nu meer aandacht aan haar zoon Frico kan geven en hun gezin.
  Het katholiek geloof heeft voor mij geen positieve smaak meer.
  Het samen zijn en respect voor elkander, helpen in moeilijkere tijden.Vanuit je hart kunnen reageren dat is voor mijn gevoel waar het in het leven om gaat.
  Vele groetjes Annie

 3. 11 februari 2013

  Dank je wel Wendy!! Ik ben het helemaal met je eens..Respect voor iedereen, liefde voor iedereen en samen een mooie gelukkige wereld, met mens en dier!

 4. wendy
  11 februari 2013

  Mooi omschreven karin!. Idd steeds meer mensen beleven geloof op hun eigen manier.Ik ben christelijk opgevoed, maar heb nooit wat met de kerk of de bijbel gehad. Ook het gedwongen worden op een bepaalde manier te leven ging er bij mij niet in. Iedereen is vrij, vrij om zelf te kunnen bepalen hoe ze geloven ,of ze geloven, waarin ze geloven. Ik geloof wel, maar niet op de manier zoals het vanuit de bijbel of in de kerk verteld word het te moeten doen. Ik geloof in liefde, in de goedheid die in ieder mens schuilt,ook in het elkaar in waarde laten.. en dat is wat ik bij bijv de kerk nog mis.. een ieder in zijn of haar waarde laten.Terwijl er in de bijbel nog zo staat : gij zult niet oordelen. voor mijn gevoel gebeurt dit toch. Daarom geloof ik op mijn eigen manier. 🙂 En zolang ik er een ander geen kwaad mee doe , lijkt me dat geen enkel probleem. Zo merk ik zijn er steeds meer mensen , die het op die manier doen. Ik geloof bijv dat er wel iets “hogers”is ik noem het alleen niet god. Meestal als ik het benoem, zeg ik “het al” , engelen, gidsen, daar geloof ik dan weer wel in. maar zoals in de kerk nadruk word gelegd op jezus en zijn vader.. dat zie ikzelf toch weer anders. WIl niet zeggen overigens dat ik mensen die daar wel in geloven afkeur! totaal niet, het is ieder zijn goedrecht te geloven waar hij of zij in wil.Niets is goed of fout.als het maar op een eerlijke, niet dwingende, liefdevolle manier gebeurt .Het is inderdaad niet meer van deze tijd om mensen in een bepaalde richting te willen duwen. wat dat betreft mag van mij de macht zoals jij het benoemd zeker flink afzwakken, zodat een ieder weer in staat is echt de keuzes te maken in zijn leven die men zelf graag nemen wil!

Write a comment