Allerzielen

Het is vandaag Allerzielen. Ik dacht dat dit een dag was, om de overledenen extra te gedenken. Om goed voorbereid te zijn, ging ik natuurlijk op zoek, wat de achterliggende gedachte zou zijn. Google is dan praktisch en gaf me in een mum van tijd het antwoord.
Ik werd er stil en koud van. Ooit is Allerzielen ontstaan, om onze overledenen naar de hemel te bidden. Ze waren op het moment nog in het ‘voorportaal’  en wij zouden als achterblijvers hun met gebed verder kunnen brengen. Hopelijk, naar de hemel….

Ik ben misschien wat eigenwijs.. ik volg misschien niet zo gauw de aangegeven paden, maar deze weg laat ik meteen achter mij.. Ik geloof namelijk niet dat overleden mensen nog gebed nodig hebben om naar het licht te mogen gaan. Ik geloof.. nee wil het zeker weten.. dat mijn liefste mensen in de hemel zijn, verlost van pijn en lijden, in liefde bij elkaar!

Vandaag is het Allerzielen en ik gedenk wat ze mij hebben gegeven, mij hebben gebracht en wat ze in mijn leven hebben achtergelaten en ik vier hun leven en daar bid ik voor uit dankbaarheid.

De sluier is dun…

De sluier is dun in deze tijd
Vaak voel ik jouw aanwezigheid
Mijn hart springt op en jubelt blij
Jij bent niet ver weg, maar dicht bij mij!

Dit gevoel wil ik bewaren
Nu en morgen en vele jaren
Maar het leven kent z’n macht
Zegt, droom niet verder, het is dag!

Starend naar verleden tijden
Waar geen weet was van het lijden
Ik moet door met groot gemis
En besef nu pas wat leegte is

Maar de sluier is dun in deze tijd
Ik weet, ik ben je niet echt kwijt
Je bent om me heen en staat naast mij
Niet ver weg, maar heel dichtbij!

Het aardse leven kan ik aan
Ik zal met blijdschap verder gaan
Want ik weet je bent bij mij
Ik hou je vast en laat je vrij!

Karin

Comments 3

 1. 8 november 2012

  Lieve Zus ,

  Je hebt het weer zo mooi verwoord .Vooral op een dag als deze gaan je gedachten naar diegene die je verloren hebt maar nog zo graag bij je zou willen hebben . Die je nog zo graag even aan wilde raken , nog zo graag mee wilde praten en vooral , zoals jij altijd zegt , willen knuffelen . Toch ……

  Liefs , Marietje

 2. 6 november 2012

  Mooi gedicht Karin!

 3. 6 november 2012

  Mooi gedicht karin ( heel toepasselijk voor mij)en natuurlijk ook voor andere mensen die verdriet hebben en rouwen om een verlies van een dierbare!

  HG Coby

Write a comment