Dankbaarheid

Wanneer ik de krant soms even opensla, dan word ik nog steeds overspoeld door negatieve berichten. De wereld blijft bezig met de crisis en de ellende die het met zich meebrengt. Mensen worden steeds minder gezien en geld is het woord, dat steeds alle aandacht krijgt. Bezuinigingen voor en na. Als je dan altijd al zuinig hebt geleefd, voorzichtig hebt uitgegeven en goed hebt opgelet, dan wordt het nu een kritische situatie. Hoe kom je door deze tijd heen en hoe hou je je hoofd boven water.
Uit ervaring kan ik geen advies geven, maar ik weet wel dat je als unieke mens geen verandering aan zult kunnen brengen. Het enige wat jezelf kunt veranderen, is je eigen leven. Hoe kun je de situatie verbeteren. Ik denk soms, dat je in ieder geval dankbaarheid moet blijven voelen. Je leeft in Nederland, waar nog wel voor je gezorgd wordt. Er is bijstand, er is een voedselbank, afhaalpunten voor kleding en speelgoed zijn aanwezig. Dankbaar voor elke dag en voor al het kleine.
Soms denk ik ook, dat we in Nederland enorm zijn doorgeslagen in het willen kopen en hebben van dingen en zaken.  Ik hoop dat de volgende stap naar medemenselijkheid zal zijn. Dat het willen hebben van zaken niet meer op de eerste plaats komt, maar het willen delen met elkaar een nieuwe trend wordt. Dan is de crisis toch nog ergens goed voor geweest..

Dankbaar en hoopvol blijf ik vol vertrouwen gaan…

Ik ga vol vreugde door het leven

Write a comment