In deze wereld

Het hele land was voor een tijdje maar met één ding bezig.. met één gedachte, waar zijn de jongens. Zouden ze nog in leven zijn. Toen afgelopen weekend het vreselijke bericht naar buiten kwam, dat ze helaas dood gevonden waren, was iedereen geschokt, in rouw en vol medeleven. Hoe ziet onze wereld er op dit moment uit. We worden overstelpt met ellende, oorlogen, crises, moord en doodslag.

Ik heb het gevoel dat we ons geweten kwijt raken. We luisteren niet meer naar dat kleine zachte stemmetje dat zegt: ” Zou je dit nou wel doen”… “Hoe zal de ander zich hierbij voelen” …”Is er geen andere oplossing” …of  “Is dit van jou?” ..
We willen allemaal onze eigen beslissingen nemen. Wij worden steeds egoïstischer,  wat willen wij zelf het liefste hebben, doen, nemen, ontvangen en beslissen. De ander heeft geen positie meer en empathie is een woord dat niet meer in ons woordenboek voorkomt.
De wereld is hard geworden. Je gevoelig opstellen is zwakte.

Toch blijf ik vol vertrouwen dat, door het zelf mogen kiezen, er steeds meer mensen afhaken, niet meer meegaan met deze gewetenloze wereld en een weg gaan creëren van liefde, saamhorigheid en verantwoording.
Wat doe jij? Waar kies jij voor?

Ik hoop je op mijn pad te ontmoeten!

 

join hands

Comment 1

 1. marie louise ruth
  21 mei 2013

  Ik kies er ook voor om naar mijn geweten te blijven luisteren, mijn gevoel te blijven volgen en de mensen te blijven vertrouwen hoewel het soms heel moeilijk is.Wel hoop ik dat er bij hulpverleningsinstanties eindelijk een lampje gaat branden en dat ze gaan inzien hoeveel steken er zijn gevallen.
  Indien iedereen adequaat had gehandeld hadden ze de moeder en kinderen al lang beschermd en onder laten duiken, dan hadden de kindertjes nog geleefd en had de moeder en haar hele familie niet zo’n verdriet gehad.
  wat moeten die kindertjes in hun laatste uren/dag, radeloos zijn geweest en angst hebben gehad. Hopelijk heeft hij zij daad gepleegd toen de jongens van vermoeidheid in slaap zijn gevallen. Ik vind dit onbegrijpelijk hoe iemand zo kan handelen uit agressie t.o.v. zijn ex. Daaruit blijkt hoe psychisch ziek hij was. Dit is nooit onderkend.
  Toch wil ik iedereen die het waard is blijven helpen en vertrouwen blijven geven en hoop dan ook zelf zulke mensen in grote getale op mijn pad te vinden.

Write a comment