India

De wereld werd opgeschrikt door een zeer brute verkrachting en het overlijden van een studente uit India. Ondertussen is bekend geworden dat ze Jyoti heette en dat de daders zijn opgepakt doordat er een DNA match was gevonden.  Hun hangt een doodstraf boven het hoofd. Ik vraag me af of dit de oplossing is.
Is de doodstraf de beste manier om verkrachting te doen stoppen? Ik vraag me sowieso al zo vaak af, wat de man bezielt die moet verkrachten. Soms denk ik het is genetisch bepaald, dan denk ik weer het is een machtsspel, maar ik begrijp de woede niet, de agressie, het willen vernietigen van een ander mens, meestal een vrouw.. Ik kan er niet bij, dat er zoveel haat in een man verborgen kan zitten. En zou dat stoppen wanneer er een zwaardere straf op gezet wordt?

Ik hoop, dat we ontdekken dat we de mannen anders moeten laten denken. Dat de man respect krijgt voor de vrouw en dat dit al op zeer jonge leeftijd in de opvoeding zal worden doorgegeven. Wanneer de man blijft geloven, dat hij de vrouw bezit en er mee mag doen wat hij wil, zal het nooit veranderen en zullen er nog vele doodstraffen volgen.. maar helaas geen verbetering.

India zal nu een daad stellen en vol overtuiging de daders berechten…De hele wereld eist dat er maatregelen worden genomen.. maar eigenlijk zouden wij mensen met liefde en aandacht aan elkaar moeten tonen dat ieder mens even waardevol is en met respect zal moeten worden behandeld.

Wat denk jij?

Comments 2

  1. 8 januari 2013

    Dank je wel, Irma voor jouw toevoeging en ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat de mens in opstand komt… dat we opstaan in liefde voor elkaar ♥

  2. 7 januari 2013

    Hallo Karin, Ik snap je reactie enigzins, maar anderzijds lijkt hij wat eenzijdig belicht. Het doet overkomen dat er zoveel mannen zijn die dit doen. Helaas is India bekend om dit soort fenomenen en de onderdrukking van de vrouw komt in de rechtstaat nu hopelijk wel op de eerste pagina van de politiek en het politieapparaat. Het is nu of nooit, en ik heb driemaal in India gereisd om te zien dat de vrouwen en mannen die nu in opstand komen, echt veel moed vertonen. Dat is waar ik wel trots op ben, dat er uiteindelijk veel kan worden getransformeerd, wanneer mensen opstaan. Dus ja met liefde voor lijf, geest en ziel, hoop ik met je dat al deze vrouwen en mannen nu langzamerhand gaan leren dat het leven op basis van gelijkwaardigheid zoveel mooier is. Namasté Irma

Write a comment