Innerlijke schoonheid

GD141126 Ik loop door het land van intense vreugdeWat is het tegenwoordig belangrijk om fit en jong te blijven. We worden continue overvoerd met anti-age reclame waardoor ik het idee krijg, dat we als mens bijna niet meer ‘oud’ mogen worden. Vroeger werd je gerespecteerd wanneer je een bepaalde leeftijd bereikte. Wijsheid was de bron waar je uit putten kon en men kwam bij je om jouw mening en advies ter harte te nemen. Tegenwoordig hebben wij Wikipedia, dus logisch dat de wijsheid niet meer bij de ander gezocht wordt…

Jong zijn, mooi blijven, in wedloop met de tijd. Op straat zie ik de mensen rennen, op de sportschool krijgt het lijf weer nieuwe constructie. Op het fietspad wordt de snelheid nog meer opgevoerd. We moeten bewegen… We worden zelfs verplicht om in beweging te blijven. Soms lijkt het of we met z’n allen op de vlucht zijn. Op de vlucht voor ons uiterlijke verval.

Maar is er dan geen innerlijke schoonheid? Kijken wij nog naar wat wij voelen? Letten wij nog op onze wensen en dromen, die we hadden toen we nog klein waren? Beseffen wij dat we innerlijk nooit ouder zullen worden, maar juist jonger kunnen zijn?

Ik loop en wandel het liefst door het land van Vreugde en duik daarna in het beekje dat me verfrist en weer kracht geeft om gelukkig te zijn. Tevreden met al wat is, met het besef dat alles goed is.

Wil je het gedicht op een kaart bestellen voor jezelf of om het als een Troostgeschenk aan iemand te geven? Klik dan hier.

Write a comment