Internationale Vrouwendag

De 8e maart is uitgeroepen tot Internationale Vrouwendag. Aandacht voor de rechten van de vrouw. Ik lees diverse berichten hoe de vrouw in onze wereld behandeld wordt. Nog steeds geen gelijke rechten, geen gelijke betalingen, maar wel geweld, overheersing en minderwaardigheid.
Zal de situatie door zo’n ene dag verbeteren? Of is het alleen voor vandaag een punt van aandacht. We weten allemaal dat de mannelijke overheersing geen toekomst meer heeft. We weten ondertussen ook dat de mannen dit eveneens niet meer willen. Een grote groep van de mannelijke bevolking wil weer in evenwicht, in harmonie en liefde leven. Waar is het kantelpunt. Wanneer slaan we op gelijke basis een nieuwe weg in. De Westerse wereld wijst naar de Islam en de onderdrukking van de vrouw, maar hoe lang is het geleden, dat wij in onze eigen Westerse wereld in hetzelfde schuitje zaten. Onderdrukking van de vrouw, maar ook van de huidskleur, geloofsovertuiging en rangen en standen.. Er is langzaam maar zeker een evolutie gaande.. maar ik denk, dat dit nog wel enige tijd zal duren, dat alle mensen op gelijke voet met elkaar om zullen gaan. Geduld is hierin een schone zaak en ik..

Ik richt mijn blik vooral op de goede ontwikkelingen die al bereikt zijn en binnen korte tijd bereikt zullen worden. De wereld wordt namelijk steeds kleiner.. het internet werkt snel en dat wordt de grote verbindende factor, waar mensen zich zullen vinden en waar in eerste instantie het evenwicht zal ontstaan…. Geduld, verwachting van het goede, vertrouwen .. Het komt goed!

 

De vrouw is de gelijke van de man

Comments 2

  1. 9 maart 2013

    hallo Karin,wat ontroerend om te zien dat jonge vrouwen zoals jij de fakkel van de internationale vrouwenstrijd brandende houdt(ouderwetse term) op een mooie liefdevolle manier. groet annet

    1. 11 maart 2013

      Dank je wel, Annet, voor je lieve lovende woorden… Vooral dat jonge vrouwen 😉

Write a comment