Je hoeft het niet alleen te doen

Engel voor OptimismeWanneer ik terugkijk op mijn leven, besef ik, dat ik altijd anders tegen gebeurtenissen aan heb gekeken. Ik accepteerde de uitleg die mij gegeven werd niet en zocht naar wijsheid, die mijn gevoel bevestigde.
Tot aan het moment dat ik volwassen werd, trouwde en kinderen kreeg. Ik perste mij in een keurslijf en wandelde met de menigte mee. Ik deed wat er van mij verwacht werd en handelde ernaar. Daar kwam echter een abrupt einde aan toen mijn kind ziek bleek te zijn en stierf.
Mijn leven vloog uit de bocht en de automatische piloot werkte niet meer.
Dolende en intens verdrietig was ik. Ik liep met een gebroken hart, waar de leegte een pijnlijke afdruk vormde van elke fijne herinnering. Een echo van een tijd, die nooit terug zou komen. Duisternis, omringde mij, als een mantel van machteloosheid. Ik was overdonderd door de heftigheid van mijn emoties. Hoe heb ik deze periode ooit kunnen doorstaan?
Doordat ik in deze rouwperiode mijn oorspronkelijke kijk op het leven weer kreeg aangereikt. In de mist, zonder zicht, bleek ik te worden geleid door een onzichtbare hand. Deze hand leidde mij naar plaatsen, waar ik al lange tijd niet meer geweest was, maar die mij enorm bekend voor kwamen. Het was er vredig en stil. Mijn tranen mochten er zijn en mijn wanhoop werd begrepen. Met liefdevolle aandacht, werd mijn verdriet bekeken en heel voorzichtig begreep ik, dat hier mijn heling plaats zou vinden. Ik werd getroost en ik wist dat ik deze weg nooit alleen hoefde te gaan. Met licht en liefde werd ik omringd en werd mijn gebroken hart weer aaneengelijmd.

Zorgensteen EngelJe zou deze leiding, engelen kunnen noemen. Je zou het de kracht van het Universum kunnen noemen. Je zou het de aanwezigheid van God kunnen noemen. Je zou er woorden aan kunnen geven, maar deze schieten te kort, omdat het de intensiteit van de aandacht niet benoemt.

In mijn lijden, kwam deze leiding tot mij. Ik hoefde het niet alleen te doen. Ik werd bij de hand genomen om mijn weg terug te vinden, naar geluk en vreugde en op dit pad wandel ik nu verder. Wetende dat ik altijd omringd zal zijn en beschermd zal worden. Aan mij de keuze om het te aanvaarden.

 

Write a comment