#MijnNote3

Ik mag enkele weken lang een smart phone uitproberen. Uittesten doe ik dan ook de gehele dag. Een mooie zonsondergang wordt op de gevoelige plaat vastgelegd, wat geweldig goed lukt met die 13 megapixels. Mijn muziek klinkt aangenaam, helaas niet zo mooi als mijn Samsung Galaxy S-advance, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind het een prachtige aanvulling in mijn drukke bestaan en kan nu zonder behulp van een kabouter ook gemakkelijker facebook en twitter gebruiken. Want als dame met te dikke vingers, type ik zo vaak verkeerd. Deze apparaten zijn te klein voor mij, maar nu, met de Note 3 gaat het veel gemakkelijker. Het is namelijk wat groter in uitvoering. Joehoe!

Toch wil ik hier behalve een mooi verhaal, ook wat zinnigs neerzetten, want de social media worden nogal eens de Zwarte Piet toegeworpen. Internet vervreemd de mens en we zijn juist minder sociaal geworden. Door deze smartphones is deze virtuele wereld nog meer in ons dagelijkse bestaan binnen gedrongen.
Toch merk ik dat ik contacten krijg met mensen die ik niet ken. Ik mail met  personen die nèt zo denken als ik. Ik schrijf mijn gedichten en ik krijg reacties via de telefoon: een ‘like’ of een duimpje of een hartje. Het wordt me steeds duidelijker dat we deze ontwikkeling niet tegen kunnen gaan en dat we deze nieuwe ‘relaties’ ruimte mogen geven. Contacten zijn verbindingen die we als mens zo enorm nodig hebben en als we deze mogelijkheden met liefde en met open handen aanpakken, wat is er dan mooier om het world wide web ten volle te benutten.

Ik vind het geweldig en daarvoor gebruik ik voortaan #MijnNote 3

Candlelight

Write a comment