Moed om door te gaan

Hoe ga je verder, nadat alle drukte van het afscheid wegvalt? Hoe pak je het leven weer op, met een wond in je wezen, met leegte in je huis, met de stilte om je heen? Hoe neem je de stappen, terwijl je eigenlijk helemaal geen stappen wilt maken? Hoe is het überhaupt mogelijk om de dag aan te gaan, terwijl je niet bekend bent met het nieuwe leven?

Op deze vragen, komen geen antwoorden, het is telkens opnieuw het moment aangaan. Het stuur in handen nemen en opnieuw leren rijden, op een weg die jij nog nooit bereden hebt.
Daar heb je MOED voor nodig. Moed om in te stappen. Daadkracht om gas te durven geven. Standvastigheid om ergens weer een doel te verwachten. Vastberadenheid om het verdriet en de leegte niet de leiding te laten nemen, maar liefde, vreugde en dankbaarheid. Wanneer het leven met tegenslagen komt, helpt het niet om na deze slag te blijven liggen. Het dient je niet om de koude grond te blijven voelen en in mist te blijven hangen. De liefde toont je moed, om van de nieuwe route te gaan genieten.

Ik zeg niet, dat je nooit weer terug mag vallen, omdat de pijn weer te veel opspeelt. Ik verklaar ook niet, dat de mist ontweken moet worden, maar ik zou je graag willen vertellen over de macht die je als mens bezit. Je kunt verlies omzetten in het vinden van levenszin. Ik zou je graag willen begeleiden, naar de zachtheid van de liefde, die jou steeds weer bij de hand neemt en je meevoert naar een horizon van licht en lichte herinneringen.
Macht om de moed aan te spreken, die luistert naar de wijsheid van je hart. Het hart dat liefde vertaalt en over de verbinding vertelt, die nooit zal verdwijnen en die troostend de nieuwe weg aanwijst… die jij mag gaan.

Klik op de foto’s om naar de desbetreffende producten te gaan.

Write a comment