Moederdag

Op de radio wordt je overspoeld met Moederdag reclame. Ik hoef geen post meer te halen, enkel maar informatie over Moederdag!! Kopen, kopen, kopen en nog eens kopen, want onze moeder is dat waard. De tv neemt een evenzo grote plaats in als het gaat over de verkoop voor deze speciale dag en wij mensen, volgen braaf dit voorbeeld.
Vreemd is het gevoel en ook pijnlijk, dat deze dag een dag vol gemis is… mijn hart voelt zwaar en lusteloos. Moederdag komt voor mij als een gedenkdag. Een dag vol herinneringen aan lang vervlogen tijden.  Toen ik klein was plukte ik bloemetjes om aan mijn moeder te geven, later werd dat een bosje fresia’s met chocolaatjes, waar ze zo van kon genieten. Ik werd ouder, zo ook mijn moeder en doordat haar gezondheid afnam, werd ze opgenomen in een bejaardentehuis. Daar heeft ze zich nooit thuis gevoeld en ze verloor haar levenszin en overleed.  7 Maanden nadat Annemiek overleden was.. Samen verblijven deze twee belangrijke mensen in de hemel en vieren komende zondag, Moederdag. Ik zwaai naar hen en brand natuurlijk een kaarsje. Ik vertel over mijn moeder als haar kind. Ik vertel over mijn dochter als haar moeder. Herinneringen met een glimlach op mijn gezicht omdat deze twee mensen zo belangrijk voor me zijn geweest en altijd nog zijn.
‘Moederdag’ wordt zo gemakkelijk besproken in de reclame campagnes….maar voor zoveel kinderen / moeders is deze dag een gevoelige dag!

Write a comment