Op zomaar een moment

Het was stil in huis, de zon scheen door de ramen en ik keek vanaf mijn plek op de bank, naar het bed dat sinds enige tijd in de kamer stond. Mijn dochter lag daar te slapen. Ze had te veel gedaan vanmorgen en moest weer rust nemen. Ze was op het lumineuze idee gekomen, dat zij blokfluit wilde leren spelen en dat ze noten wilde leren lezen. Haar juf had beloofd dit haar te onderwijzen. Natuurlijk had mijn kind niet het geduld om te wachten, maar wilde meteen oefenen. Dat hebben wij dus gedaan. Steeds maar weer oefenen, oefenen en oefenen. Helaas is het blokfluit spelen niet gelukt. Haar mondje was niet in staat op de fluit te blazen en na vele pogingen was ze te moe om nog wakker te blijven. Wat had ik haar deze teleurstelling graag bespaard.

Terwijl ik zat te overwegen hoe dit op te lossen, hoorde ik de bel. Verbaasd liep ik naar de deur en daar stond de postbode met een brede grijns op zijn gezicht. Hij hield een stapeltje post voor me klaar. “Alsjeblieft, allemaal voor jullie”. Ik bedankte hem en keek naar de kaarten en zelfs een pakketje in mijn hand. Ik bestudeerde ze een voor een en mijn hart maakte een sprongetje. Mijn meisje was wakker geworden van de bel en probeerde te gaan zitten. Haar ogen keken me vragend aan en mijn antwoord kwam al snel: ”Moet je eens kijken, lieverd, deze zijn allemaal voor jou!” Haar gezichtje klaarde op en als sneeuw voor de zon, verdwenen haar vermoeidheid en haar frustratie van de afgelopen morgen. In de ene envelop zat een mooie kaart met kleine hondjes en de andere kaart was een puzzeltje, die zij in elkaar kon zetten. Het doosje bracht een lief klein zonnetje dat ze voor het raam kon hangen. Zonder dat de verzenders het in de gaten hadden gehad, brachten zij op dat moment verlichting in onze situatie.

Zelfs nu nog, keren mijn gedachten nog vaak terug naar die momenten, waarop we werden verrast door een kaartje of pakketje. We voelden ons gesteund en kregen kracht door te blijven gaan. Medeleven is vaak zo waardevol.

In deze tijd van snelheid worden er vaak appjes en mailtjes verzonden om iemand te steunen. Toch is een kaart die in de brievenbus valt, waar eigenhandig geschreven woorden op staan, van grotere betekenis. Zo’n kaart wordt op een speciaal plekje gezet en nog vaak herlezen.

Zelfs vele jaren later, wordt zo’n kaart nog herinnerd. Een kaart die zomaar op een gewone dag uit medeleven was geschreven…

Is dit herkenbaar voor iemand in je omgeving? Wil je iemand graag ondersteunen? Dan zijn dit geschenkjes die je wellicht kunt geven (zie foto’s).

Write a comment