Passie is als vuur en vreugde

Gisteravond had ik een lezing van Anneke Wittermans ( http://www.beweegreden.org ) en meteen moest ik aan mijn nieuwsbrief denken. Want Anneke sprak met passie en vuur in haar ogen en in haar wezen. Ze bracht energie over naar onze groep. Onze groep bestond uit 12 personen, die als vreemdelingen van elkaar aan tafel gingen zitten, maar als ( bijna) vrienden weer vertrokken. Door haar begeleiding voelden wij ons veilig en konden we met elkaar over het thema “Vrij-geven” spreken. Loslaten is op dit moment in onze wereld een term dat te snel uitgesproken wordt. ” Ach joh, het wordt toch niet anders, dus laat maar los”.. alsof het om een ballonnetje gaat dat je met een simpele beweging omhoog laat vliegen. Samen gingen we op pad om de 7 stappen te bewandelen en het voelde bevrijdend om op deze “Vrij-gevende” manier bezig te zijn.

Anneke volgt haar hart en danst haar verhaal. Ze liet de waarde zien, het kader, de mijmering en het uiteindelijke moment dat het “Vrij-geven mocht gebeuren, maar ook de volgende stappen en dat alles er mag zijn.

Passie is als vuur en vreugde en als je dit vuur mag delen merk je dat je door je hart te volgen mensen opent om hun vuur te ontdekken, waardoor ze steeds dichter bij zichzelf komen. Waarvoor ben je op aarde? Wat is werkelijk belangrijk?
Ik ga mijn vuur laten opvlammen. Wat doe jij?

( Uit onze nieuwsbrief ) 

Eindelijk gaat de zon weer schijnen

Write a comment