Storm op komst

Vandaag is code oranje afgegeven. Storm met zware windstoten en dat op 5 december. Als onze Sinterklaas maar niet van het dak afwaait. Wat een geluk dat dit al van te voren gemeld wordt en dat wij mensen daar naar kunnen handelen. Dus vanmiddag en vannacht geen domme dingen doen en lekker binnen blijven, waar het hopelijk het veiligst is. Ik heb al vaker geschreven over het weer in relatie met het leven. Vaak komt het overeen. Zo biedt het leven ons ook regelmatig een hevige storm. Het enige verschil met het weer is, dat dit vaak niet van te voren wordt voorspeld. De stormen komen over het algemeen behoorlijk onverwachts. Ik wil dan wel op de grond blijven staan, maar de stormkracht sleurt mij mee en smijt me alle kanten op. Het enige wat ik dan kan doen is niet tegenstribbelen, maar mee waaien. Geduldig de orkaan over je heen laten gaan. Vol vertrouwen weten dat wat er gebeurt ergens een reden heeft en mij zal brengen waar ik moet zijn.. En als de storm dan gaat liggen…dan sta ik altijd weer op!!

De stormwind waait over de dijken

Write a comment