Terminaal

Het bericht kwam als een donderslag bij bewolkte hemel. Het zwaard van Damocles donderde met grof geweld neer. Er was geen herstel meer mogelijk, de ziekte had gewonnen. Het leven zou ons nog wat tijd geven, maar hoeveel was niet zeker. We konden naar huis, met een kind dat ervan overtuigd was, dat ze groot en beroemd zou worden. Een meiske dat een carrière voor zich zag en dat absoluut niet van plan was om binnen niet al te lange tijd de aarde te verlaten en dat idee heeft ze tot aan de laatste dag behouden. Op de dag dat ze overleed, was ze van plan om met een grote groep mensen, die haar lief waren, uit eten te gaan. Lekker patat en bratwurst smikkelen en heel veel lol maken. Hoe krachtig kun je als mens zijn. Wat een schitterend voorbeeld van levenslust. Elke minuut die we hebben ontvangen staan als fijne herinneringen op mijn harde schijf.. als een kostbare schat bewaard in mijn hart.

Maar wat zeg je als medemens. Hoe laat je weten dat je meeleeft.

Elke dag is er weer één

Comments 2

  1. 13 februari 2014

    Dat zal zeker lukken hoor zusje… De mooie herinneringen blijven en verliezen niet aan scherpte.. ze worden alleen maar duidelijker 🙂 En er komen nog steeds nieuwe bij.. Hoe mooi is dat!

  2. 13 februari 2014

    Lieve zus,

    Wil dat je weet, dat ik hoop dat die harde schijf nooit aan scherpte mag verliezen en je steeds op zijn tijd de mooie herinneringen weer mag laten beleven. Maar ook dat je de kracht vind de verdrietige herinneringen te doorstaan.

    Marietje.

Write a comment