Waar is de liefde gebleven

GD140918 Ik ben te gevoelig voor deze wereld
Troostgeschenk Gedicht Ik ben te gevoelig voor deze wereld

Weer schrijf ik vandaag over de liefde. LIEFDE met grote letters. We worden zo enorm overspoeld door negatieve berichten. We horen alleen maar wat er fout gaat. We vernemen verhalen, die ons angstig maken en soms lijkt het alsof de macht van het geweld steeds meer ruimte krijgt. Waar is de liefde? Waarom zijn wij mensen? Omdat wij empathie op kunnen brengen! We kunnen vanuit ons hart de wereld bezien!

Ik ben te gevoelig voor deze negativiteit. Ik wil graag vriendelijk met mijn omgeving omgaan en ik groet de mensen die ik tegen kom. Ik vind het niet erg om even te wachten of dat er iemand een foutje maakt. Ik probeer met een liefdevolle blik de wereld in te kijken. Ergens moet het beginnen en ik begin bij mezelf. Als nou iedereen dat op z’n beurt ook doet, dan moet het ons lukken om deze agressieve manier van leven te veranderen… te transformeren naar een aarde waar de liefde weer regeert.

Comment 1

  1. Leny
    18 september 2014

    Ik vind dat een goed idee.
    en ik ga meedoen

Write a comment