Wat slikken wij allemaal?

Mijn weg van het leven, gaat niet over rozen, gaat niet van zelf en ik heb oneindig veel moeite moeten doen om mezelf daarop neer te zetten en te accepteren.
Als kind was ik anders dan de andere kinderen. Ik was gevoelig en liep vaak te huilen, om redenen die ik helemaal niet begreep. Op een gegeven moment, na de zoveelste huilbui, heb ik voor mezelf besloten om nooit meer te huilen. Het had toch geen effect. De wereld bleef voor mij een onbegrijpelijke plaats. Ik voelde zoveel en vroeg me af, waarom er zo weinig liefde was. Met een gesloten hart wandelde ik verder. Hoe eenvoudig was dat. Hoe rustig was het. Met een blik vanachter een betonnen muur, was de wereld een stuk veiliger en hield ik alles onder controle. Ik keek naar de ander en volgde braaf. Ik nam het pad dat de ander al voor mij had bepaald. Ondertussen had ik wel mijn twijfels en wantrouwen. Ik deed, maar niet echt. Ik volgde, maar ergens knaagde het. Ik zat in een vastgeroest patroon. Huisje, boompje, beestje! Alles was goed.
Totdat ik volledig wakker schrok, omdat mijn kind overleed… Waar waren mijn tranen. Waar was mijn gevoel. Dit had niemand mij voorgedaan en daar stond ik in een wereld waar ik geen gebaande routes kon volgen.
Ik kwam terug bij mezelf en moest opnieuw beginnen. Het leven is een uitdaging, waar ik steeds mag kiezen welk pad voor mij het beste begaanbaar is. Ik hoef niet te twijfelen, elke keuze is goed en er is altijd overvloed en overvloedige hulp aanwezig.
Ik vroeg me af, waarom er in ons aardse leven geen informatie gegeven wordt over energieën, aura en chakra’s. Waarom we niet meer leven met begeleiding van de engelen. Waarom slikken wij alles, wat ons maar aangeboden wordt zoals het nieuws, ons voedsel, leerprogramma’s, medicatie etc. Is de complete mensheid net als ik, het pad opgelopen, dat al eeuwen lang voor ons gebaand is. Zijn we zo lui en goedgelovig geworden, dat we niets meer in twijfel trekken. Nemen we zonder navraag het aan ons gevoerde in?
Toen ik daar eenmaal mee begon, was er geen weg terug. Ik nam mijn gehele wereld onder de loep en viel van de ene verbazing in de ander.
We eten, wat ons wordt aangeboden, maar meer dan de helft is geen voeding.. het is leeg. Het is vulling.
We accepteren, het nieuws wat ons wordt aangereikt, maar meer dan de helft is manipulatie… het is geen waarheid.
We leren, wat ons wordt aangereikt, maar meer dan de helft van deze informatie, willen onze kinderen niet meer aannemen. Ze voelen met het hart en willen niet meer verstandelijk aan eisen en toetsen voldoen.
We geloven, wat ons al eeuwen wordt voorgekauwd, maar meer dan de helft is niet wat de Liefde zou doen, we volgen ook hier de weg van de macht.
Wat zou de liefde doen! Wat zou jij doen, als je puur uit je hart mocht leven. Wat zou je doen als je overvloedig en rijk door het leven kon gaan. Wat zou jij doen, als je wist dat jij een belangrijke boodschap bij je draagt?
Wat zou jij doen, wanneer je weet, dat alles één is. Dat wat je buiten jezelf waarneemt, een deel van jezelf is? Zou je dan doorgaan op deze weg? ( Als je de vluchtelingen ziet, waar vlucht je dan voor? )

Zou je eens een moment stil willen gaan zitten en je eens af willen vragen of jij het leven werkelijk de moeite waard vindt of zou je anders willen. Word je blij wakker? Word je gelukkig van een moment van herkenning?
Voel jij de verbinding met al wat is en alles en iedereen?

Laten we ons hart weer openen en proberen in liefde elkaar weer te zien.

Comments 2

 1. Wilhelmina
  12 november 2016

  Wat Ongelooflijk Herkenbaar voor mij ook!
  HSP wat moet je er mee!?
  Het brengt mooie dingen maar ook veel verdriet en onmacht.
  Voel zo vaak dat ik niet mee kan in de pas die het merendeel lijkt te volgen! Meedoen met de massa is voor mij een enorme opgave,onmogelijk bij tijde! Ben nog steeds zoekende naar iets wat ik maar niet lijk te kunnen vinden, zo wanhopig te vaak! En ja, ook ik slik( medicatie) om de hele scherpen randen een beetje minder te maken. En toch” het komt steeds weer terug”! Verrast me niet, tis niet op te lossen met medicatie. Loop inmiddels tegen de 60 en al bezig vanaf mijn vroegste jeugd naar dat wat voor mij belangrijk is! Mijn achtergrond is rot, dat helpt daar zeker niet aan mee. Een van de velen in ons gezin, maar ieder heeft zijn eigen ervaringen daarmee en daarna. Hoe staan ze in het leven nu? Een wereld van verschil ondanks dat het mijn familie is. Met enkele kan ik er over praten voor de andere is het te moeilijk ongrijpbaar en tevens onbegrijpelijk, niet te bevatten. Meermaals te horen krijgen dat ik niet zo moeilijk moet doen, denken! Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik kan niet anders! Het voelt enorm frustrerend dat dat eenvoudigweg nièt lukt!
  Voor eeuwig uit de maat, mijn maat! Dank voor je aandacht!
  Gr Wilhelmina

  1. 12 november 2016

   Herkenbaar Wilhelmina, maar de kracht van HSP is fenomenaal! Het is deze mens, die het verschil maakt. Je doet niet moeilijk, je volgt je hart en dat is superprachtig!! Vlak jezelf niet weg, maar hou je kin omhoog en laat je alsjeblieft zien in alle schoonheid.! Dikke knuffel, Karin

Write a comment