Zomer

Wanneer de temperaturen stijgen, ligt het internet vrijwel stil. We weten dat we in de zomer nieuwe ideeën kunnen uitwerken en dat er tijd genoeg is om ook zelf even een dagje vrij te nemen. Het viel ons afgelopen weekend pas op, dat we nog geen vakantie plannen hadden. Hebben wij dan geen zin om er tussen uit te gaan? Daar hebben wij niet lang over na gedacht. Inderdaad. Zo is het!! We hoeven er niet tussen uit, want we zitten er het liefst midden in. We zitten graag achter de computer en beantwoorden vragen, schrijven gedichten en zoeken de bestellingen bij elkaar. Mocht het een warme dag zijn, dan stappen we op 6 uur uit ons bed en stoppen al ietsje eerder. We hebben de tijd zelf in handen en kunnen plannen hoe we die in willen vullen.

Gisteren hadden we een vrije dag. We gingen op pad naar Osnabrück. We deden wat vrouwen graag doen: Winkelen. Het was warm, snikheet, maar we kwamen bepakt en bezakt weer thuis, met natuurlijk veel koopjes.
Terwijl we zo over de snelweg reden, kwam echter telkens de gedachte weer terug over de bestelling van een dag ervoor. Een bestelling met een gedicht.  Een gedicht voor een jonge vrouw die na een zwaar ongeluk in coma in het ziekenhuis lag en wiens moeder daarbij het leven verloor. Ook zij waren in Duitsland op de Autobahn toen het noodlot toesloeg.

Een dagje vrij.. en toch ook weer niet…

 

 

Write a comment